Clarinet

Conte per muntar un clarinet pas a pas mentre expliquem el conte.

Hi havia una vegada en un poble petit un nen que no sabia que fer. El pobre esta molt avorrit perquè no hi havia gaires nens de la seva edat. Llavors, com que a ell li encantàvem els animals va decidir recollir unes quantes formiguetes.  Però tenia un problema no sabia com endur-se-les a casa, aleshores buscant buscant per casa va trobar una petita capseta (barrilet) per posar les formiguetes. Va deixar la capseta al terra, però les formigues no entraven. Què podia fer el pobre? Llavors un avi que passava per allà li digué:

- Per què no li poses una mica de mel dins la capseta? La mel és molt dolça i a les formiguetes els agrada molt.

I així ho va fer i un munt de formigues van entrar dins de la capseta. I com la podia tapar? Doncs amb una canya (llengüeta). Van passar els dies i el nen ja es va cansar de les formiguetes i les va tornar al camp. Llavors van passar els anys i el nen es va fer gran, fins i tot ja anava a la universitat. Un dia va obrir un calaix de la seva habitació i va trobar aquella capseta de quan ell era petit on guardava les formiguetes.  I sabeu que? Encara era dolça i al posar-hi la boca per xupar… al bufar sense voler el so que va fer la capseta(barrilet) el va espantar.(SO). Però va veure que si hi posava la mà sota la capseta el so era diferent. Aleshores va posar un tub que tenia per allà i sabeu que? Encara sonava molt millor!

Després de molts dies el nen va decidir regalar aquella capseta (instrument que havia inventat)  a la botiga de música del poble. L’home de la botiga en Marcel era molt molt intel·ligent i sempre estava inventant coses noves. Quan en Marcel va veure la capseta amb el tub va tenir una gran idea!  Va inventar més parts per aquell intrument un anell (abraçadora) i dos tubs un per a cada mà (cos mà esquerra i cos mà dreta). Finalment una boca(embocadura) perquè es pugui bufar millor i ja tenim un intrument complert.

EL CLARINET

Aquesta entrada ha esta publicada en Vent fusta. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.